Wanneer je de kosten uitvaart graag wil weten is het verstandig om eens van te voren de kosten te berekenen. Wat veel mensen niet beseffen is dat de kosten van een uitvaart afhankelijk zijn van je eigen persoonlijke wensen. Wist u bijvoorbeeld dat een eenvoudige uitvaart al gauw zo’n 5000 euro kost en dat de kosten soms wel op kunnen lopen tot zo’n 8000 euro?

Er is voor een uitvaart ontzettend veel mogelijk, maar het zijn de persoonlijke wensen die de uiteindelijke kosten van de uitvaart bepalen. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Bij een begrafenis moet je bijvoorbeeld denken aan de kosten voor een grafsteen, grafrechten en grafonderhoud. Bij een crematie kunt u vaak enkel kiezen voor een urn of verstrooiing.

Welke kosten uitvaart zijn er?

Aan de basiskosten van een uitvaart moet je vooral denken aan;

  • een uitvaartverzorger
  • laatste verzorging
  • opbaren
  • rouwvervoer

Dan is er natuurlijk ook nog de plechtigheid van een uitvaart;

  • de uitvaartdienst
  • het rouwboeket
  • de rouwkaarten
  • de catering

En dan is er ook nog zoiets van persoonlijke voorkeur. Je moet dan denken aan een eenvoudig of luxe kist, een rouwadvertentie in de krant, volgauto’s, uitgebreide catering etc. Het zijn allemaal kosten die u van te voren kunt bespreken met uw uitvaartprofessional zoals Meride.nl.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>